Wijnselectie maart 2018

Wit: Areal Vinho Verde, Portugal, 2016

Het landgoed van wijnhuis Areal ligt in de vallei Vale do Ave in het noordwesten van Portugal. De wijngaarden zes hectare groot liggen op de meest zonnige plaats van het landgoed en zijn onderhevig aan zeewind. Deze combinatie staat garant voor kracht en mooie frisheid zoals een Vinho Verde hoort te zijn! Met slechts 11,5% is dit een heerlijke dorstlesser en zeker perfect als lente-aperitief. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C. De inrichting van de kelder, de wijze van vinificatie en het Areal label zijn modern en dat geldt ook voor de wijn zelf. Areal DOC Vinho Verde Colheita Seleccionada heeft een rijping ondergaan van 3 maanden in roestvrijstalen tanks. Dit geeft deze witte wijn een moderne, frisse en elegante stijl. Een Vinho Verde van hoog niveau.

 

Druif: Arinto,  Loureiro,  Alvarinho en Trajadura

Kleur: lichtgeel met wat groene nuances

Neus: groene appel, citroen en kruisbes

Smaak: fris, wit fruit, limoen en zeewier, petit petillant

 

Rood: Mirassou, Pinot Noir, Californië

Het begint met Ernest en Julio Gallo. Twee broers met familiewortels in Piemonte, Italië. Naast hun liefde voor wijn en een grote dosis vastberadenheid zijn ze samen hun bedrijf in Californië begonnen. Tegenwoordig zijn zeventien leden van de familie Gallo nog steeds direct bij de ‘winery’ betrokken. Door met dezelfde filosofie en instelling als hun grootvaders druiven te kweken en wijn te produceren heeft de derde generatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de productie van een groot aantal prijswinnende wijnen.

Mirassou Pinot Noir is op zijn best wanneer deze jong wordt gedronken. Zijdezachte, elegante smaak. De toegankelijke stijl is gemaakt en voorbestemd voor een nieuwe generatie van wijnliefhebbers. Let op: hij drinkt gemakkelijk door.

 

Druif: pinot noir 100%

Kleur: rood

Neus: licht vanille en eiken, zijdezacht, kers, aalbes, aardbei

Smaak: granaatappels, bessen, rode en zwarte kersen

Home Forums Wijnselectie maart 2018

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Ronald Bosch 8 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.