Wijnselectie april 2018

Wit: Riesling Knewitz, Duitsland, 2016

De wijnmakers Tobias en Björn Knewitz van familie Weingut Knewitz behoren tot de jongste en meest ambitieuze wijnmakers van Duitsland. De riesling druiven van hun topwijn de Hundertgulden groeien op de twee beste locaties van Appenheim. De 22 en 40 jaar oude stokken profiteren van de kalksteenbodem en een zuid/zuid-westen expositie. Maar ook hun eenvoudiger wijnen met een romige aromatische afdronk zijn makkelijk te drinken. Daarom combineren ze mooi met een salade van asperges met gepocheerde zalm of regenboog forel of met citroen gnocchi en een kruidenvinaigrette, geitenkaas crème en verse kruiden.

Druif: Riesling 100%

Kleur: bleek wit

Neus: appel, citroen en steenfruit, prominente aciditeit

Smaak: fris, aromatisch wit fruit

 

Rood: Tarapaca reserva, Carmenère, Chili, 2016

Het meest vooraanstaande wijngebied van Chili is de Maipo Valley. Ik rapporteerde daar al menigmaal over. De Carmenère druif,vergeten in Bordeaux maar hier herontdekt, is gekend door zijn wispelturigheid en gevoeligheid voor ziektes, het ene jaar fruitig dan weer paprika en peper.  Al in 1600 werden de eerste lokale wijnstokken aangeplant. Het gebied staat bekend om de productie van volle en krachtige wijnen met een aantrekkelijke fruitigheid. Oude valwinden uit de Andes zorgen mede met het gematigd klimaat voor een goede alcohol zuur balans. Noemde de oprichter Don Francisco de Rojas y Salamaca het wijnhuis nog vina de Rojas, zijn opvolger Zavala gaf het zijn eigen naam, maar bij de scheiding van zijn vrouw ging laatste er met het wijndomein vandoor. Zij veranderde de naam naar Tarapaca…. de naam van haar advocaat. Oeps!!! Een wijn die ook in Bunnik en directe omgeving goed wordt ontvangen mede door zijn schappelijke prijs.

 

Druif: Carmenere 100%

Kleur: rood

Neus: koffie, tabac en framboos

Smaak: bramen, kersen en pruimen, zachte rijpe tannines

Home Forums Wijnselectie april 2018

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Ronald Bosch 6 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3171

  Ronald Bosch
  Sleutelbeheerder

  Wit: Riesling Knewitz, Duitsland, 2016 De wijnmakers Tobias en Björn Knewitz van familie Weingut Knewitz behoren tot de jongste en meest ambitieuze wi
  [Lees het hele bericht op: Wijnselectie april 2018]

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.