Wijnselectie mei 2018

Van de wijnselectiecommissie Mei 2018

Wit: Gocker, Pinot Gris, Alsace, Frankrijk

Domaine Gocker is gevestigd in het plaatsje Mittelwihr, op een steenworp afstand van Riquewihr en Ribauvillé. De wijnmakerij ligt aan de Place des Cigognes, dat het plein van de ooievaars betekent. Deze vogel zie je namelijk volop in dit gedeelte van de Elzas. De familie Gocker woont in een typerend huis dat zo bepalend voor de Elzas is. Philippe is de vierde generatie wijnbouwer in de familie. Hij vinifieert zijn wijnen droog met een opvallende frisheid. Dit kleine familiebedrijf met eigen wijngaarden heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd met hun riesling en pinot gris wijnen. Was eerder de pinot blanc de aspergewijn bij uitstek, maar bij diens toenemend zoet heeft de pinot gris hem verdrongen. Vivino 3.8

Druif: pinot gris 100%
Kleur: lichtgeel met een gouden glans
Neus: fris, bloemig met veel kruidige elementen
Smaak: kruidig, vol en een beetje vettig. Zachte ronde zoete afdronk.

Rood: Luna Beberide Mencio, Bierzo, Spanje
Beberide komt van de achternamen van Alejandro en Merche. Tegenwoordig is Luna Beberide een wijnmakerij met meer dan 80 hectare land, vooral gebaseerd op de inheemse druivenrassen Godello en Mencía, geplant in wijngaarden op zuidelijke hellingen van de Bierzo-vallei in Castilla y León. Hun wijn bevat eigenschappen die door de aarde worden voorzien; kleigrond op gematigde hoogte bepaalt de vruchtbaarheid van de Mencia-druif, de kalk in kleigrond voegt complexiteit toe en de slibachtige bodems op een hoogte van 800 meter voegen mineraliteit en diversiteit toe. Dit tesamen maakt frisse en elegante wijnen. Parker 90 pt.
Onno Kleyn: “Het is een cliché: wijn als botteling van de zomer, alle goeds van het lome seizoen vloeibaar gemaakt en opgesloten in een fles. Maar verdraaid, bij deze Luna Berberide moest ik er weer aan denken. Zo kek, zo paars, zo bramend en bloemend met een verrukkelijk spel tussen frisheid en tannines, ik kreeg bijna tranen in mijn ogen door de herinnering aan juli en augustus. Gewoon door deze wijn. Kortom, voor al uw verlangmomenten, naar verleden, naar toekomst of naar elkaar, hier is het antwoord, jong fris rood uit de Bierzo, sappend heerlijk.”
Druif: (Godello en) Mencia
Kleur: rood
Neus: vineus
Smaak: fris, elegant, essentie van struik, mineralen en mirte

Home Forums Wijnselectie mei 2018

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Menucommissie 5 maanden, 3 weken geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3240

  Menucommissie
  Bijdrager

  Van de wijnselectiecommissie Mei 2018 Wit: Gocker, Pinot Gris, Alsace, Frankrijk Domaine Gocker is gevestigd in het plaatsje Mittelwihr, op een steenw
  [Lees het hele bericht op: Wijnselectie mei 2018]

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.