Wijnselectie oktober 2018

Wit:  Kloof Street Chenin Blanc, Zuid Afrika 2017

Na omzwervingen door Frankrijk, Zuid Afrika en Californie kozen Chris en Andrea Mullineux voor het Swartland aan de Riebeekberg. Zij geloofden in de door schist en graniet gedragen oude gaarden. Hun ster was snel rijzende, na slechts vier oogsten werd het wijnhuis al uitgeroepen tot 2014 Winery of the Year door Platter, de belangrijkste wijngids van Zuid Afrika . In 2013 associeerden zij zich met de buurman van het Leeu estate; deze Indiër was blijven hangen na de WK in 2010.  De “w” van leeuw is in vroegere jaren weggevallen, maar wordt in het Sanskriet ook niet geschreven. De opvoeding is conventioneel in inox. Heerlijk bij gebakken witte vis met exotische garnituur, ook bij zeevruchten met romige saus, gegratineerd witlof en harde geitenkaas. Niet langer dan 3 à 4 jaar bewaren en schenken op 10 ° C.

 

Druif: Chenin blanc 100%

Kleur: briljant strogeel met groengele tranen

Neus: mineraal, vuursteen, wit pitfruit zoals kweepeer, honing

Smaak: soepel, fijne rijpe zuren, zacht mondvullend, loepzuivere afdronk

 

Rood:  Les Prestige Bourdic, Frankrijk, 2015

Het domein Les Collines du Bourdic was een coöperatie nu een vennootschap met de boeren als aandeelhouders in het kleine dorpje Bourdic dat heel dicht bij de toeristische stad Uzès ligt. De ‘GARD’ is officieel een departement binnen de Languedoc-Roussillon streek maar ligt eigenlijk op het kruispunt van Rhône/Provence/Languedoc. Van deze mooie locatie profiteren ze om zich toeristisch eerder bij de Provence aan te sluiten, qua AOC wijnen (de recente AOC Duché d’Uzès) eerder bij de Rhône (net zoals Costières de Nîmes) en qua IGP wijnen bij de bekendere ‘Pays d’Oc’ zone. De wijnen zijn zowel rood als wit “typique”! Aanvankelijk en vrac geleverd, nu met eigen productielijnen en botteling. De druiven van de beste percelen worden 4 maanden gelagerd op kleine fusten.

 

Druif: Cabernet sauvignon, Merlot

Kleur: donkerrood

Neus: misschien nog wat gesloten, hint van eiken, bessen, aardbeien, laurier

Smaak: vol, stevig, mokka, chocolade, vanille en zwart fruit

Home Forums Wijnselectie oktober 2018

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Ronald Bosch 1 maand, 3 weken geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.