Over CCN Bunnik

Wij bieden : koken met liefhebbers in een professionele keuken.

Max. 15 personen per groep
Vaste avond 1 x p/maand
€ 35,- per keer
Deskundige begeleiding
Landelijke competitie

Cuisine Culinaire Nederland, afdeling Bunnik, is een kookvereniging met 240 leden.
In onze professionele keuken kunnen liefhebbers in groepsverband naar hartelust koken. Elke kookgroep, van maximaal 15 leden, kookt één maal per maand op een vaste avond. Er zijn momenteel 20 kookgroepen: 10 heren-, 5 dames- en 2 parengroepen.
In het restaurantgedeelte is plaats voor ruim 30 personen. CCN Bunnik beschikt over een eigen kookgelegenheid , l’ Amuserie, gelegen in het centrum van Bunnik. De kookvereniging legt zich toe op een hoge culinaire standaard.

Indeling

Op de CCN avonden wordt geen kookles gegeven. De bedoeling is om van elkaar te leren en van het zelf doen. Wel wordt er aan nieuwe groepen begeleiding gegeven door ervaren leden van de vereniging. Iedere kookgroep heeft een groepschef, die het vaste aanspreekpunt is.
Het menu ( 5 of 6 passende gangen) van de maand wordt door de menucommissie samengesteld door uit diverse bronnen recepten te vergaren en deze aan onze wensen en mogelijkheden aan te passen.
De receptuur is georiënteerd op de Franse keuken. Op een of meer avonden per seizoen komen andere eetculturen aan bod.
Iedere kookavond wordt er een 5- of 6-gangen menu bereid.
De kookavond begint, afhankelijk van de kookgroep, om ongeveer 18.00 uur en is meestal rond 23.30 uur afgelopen. Uiteraard verlaat men de keuken pas als deze zodanig is opgeruimd en schoongemaakt dat de groep van de volgende dag direct en met plezier aan het werk kan.

Koken en serveren

Overdag zijn de ingrediënten al klaargezet door vrijwilligers van de CCN: de meppers.( Mise En Place )
De avondchef (een roulerende functie met lint en al, niet te verwarren met die van groepschef) verdeelt de binnenkomers over de diverse gerechten, waarbij zo mogelijk met voorkeuren rekening wordt gehouden. Er werken dau steeds 2 a 3 mensen aan een gerecht. De leden worden geacht de vereiste kokskleding te dragen. Tussen 18.00 uur en circa 20.00 uur wordt er gekookt, waarbij de avondchef op tijd en logistiek let. Daarna wordt begonnen met het serveren van de gerechten, waarbij de opmaak van de borden een aparte uitdaging inhoudt.
Een mooi gedekte tafel, licht uit, sfeerverlichting en kaarsen aan; proeven maar!
De kokers van het eerste gerecht, geholpen door de andere aanwezigen, serveren hun gerecht. De koks vertellen over de bereiding en ondervonden moeilijkheden en hoe het volgens hem of haar beter kan; welke toelichting standaard wordt gevolgd door applaus van alle tafelgenoten, ook al is er pittige kritiek geuit.

Lidmaatschap en gasten

Lid worden gaat in drie stappen:
eerst kookt men drie avonden bij een groep mee als gast. In die tijd is te bezien of men zich goed voelt in de formule en bovenal in de sfeer van de vereniging.
Na deze drie avonden kan men aspirant-lid worden.
Na zes avonden als aspirant te hebben meegekookt, wordt men op de zevende avond geïnstalleerd als lid. Een niet al te zware proeve van bekwaamheid hoort hierbij.
Daarnaast is het ook mogelijk om, als er plaats is op een kookavond, een keer als incidentele kook- en tafelgast mee te koken.
De contributie voor leden en aspiranten bedraagt €375 euro per jaar. Daar komen de variabele kosten per avond bij (dranken en afwashulp).
Daarnaast betaalt men bij de installatie als lid eenmalig een bedrag van € 135.
Gasten betalen € 37,50 plus de bijkomende kosten per avond.

Home
Vereniging
Voor leden
Kookseizoen
Contact

Cuisine Culinaire Nederland

 

Cuisine Culinaire Nederland (www.cuisine-culinaire.nl) is de overkoepelende organisatie in Nederland.Waarbij een twintigtal afdelingen is aangesloten. Hoog in het vaandel bij de verenigingen staat de culinaire kunst.
De doelstellingen van CCN zijn onder andere:

Het verlenen van ondersteuning bij het opzetten van nieuwe afdelingen;
Het geven van bestuurlijke ondersteuning aan bestaande en nieuwe afdelingen;
De aangesloten afdelingen te vertegenwoordigen in binnen- en buitenland;
Het bevorderen van de uitwisseling van kennis bij bestuursleden van de afdelingen door het organiseren van themadagen, waarbij overdracht van (onderlinge) kennis voorop staat;
Het organiseren en afnemen van examens voor de CCN-rangen: Chef de Cuisine, Maître de Cuisine en Grand Maître de Cuisine;
Het bevorderen van koken bij de afdelingen;
Het bevorderen van de uitwisseling van menu’s, o.a. op internet, door de aangesloten afdelingen.