ZEEBAARS MET ZEEKRAAL, VENKEL EN CITROENOLIE

Ingrediënten:

 Zeebaars

5 zeebaarzen (à ca. 30 cm)

Bereiding:

 Zeebaars

  • Fileer de zeebaars, maar laat de huid zitten.
  • Was en droog de filets tussen twee lagen keukenpapier.
Venkel

4 venkelknollen

1 el mosterdzaad

5 takjes dille

5 takjes selderie

5 takjes peterselie, platte

300 g zeekraal

1dl olijfolie

citroensap

witte peper

Venkel

  • Snijd de groene takjes van de venkel.
  • Verwijder de buitenste laag van de venkels en de centrale kern. Snijd de rest van de venkels in zeer dunne plakjes.
  • Plet de mosterdzaadjes en hak de overige kruiden en het groen van de venkel fijn.
  • Meng de fijngesneden venkel met zeekraal met olijfolie en een beetje citroensap, peper en de kruidenmix.
  • Bewaar in de koelkast.
Citroenolie

1,2 dl olijfolie*

1 teen knoflook*

2 citroenen*

1 rood pepertje*

1 el gedroogde oregano*

½ bos oregano, vers*

Citroenolie

  • Verwarm de olijfolie.
  • Meng door de warme olijfolie de fijngehakte knoflook, sap van de citroenen, fijngehakte rode pepertje, de eetlepel gedroogde oregano en de 3 eetlepels verse oregano.
  • Laat tenminste 1 uur marineren.
Presentatie:

2 el bloem

Presentatie:

  • Meng de bloem met zout en peter en smeer de filets in.
  • Bak de filets op het vel in olijfolie tot ze net glazig zien.
  • Overgiet op het laatste moment de filets met een lepel olie uit de pan.
  • Leg de mix zeekraal-venkel op de borden.
  • Voeg de filets toe, met de huid naar boven.
  • Besprenkel met de citroenolie.